Wefood Beyaz Kinoa Tane 300g
Kinoa, besin değerinin keşfedilmesiyle birlikte son yıllarda oldukça popüler olmuştur. Tam tahıllı olan bu süper tahıl, ilave şeker ve koruyu içermez. Glütensiz beslenenler için de ideal bir üründür.
Menşei: Peru
Wefood Beyaz Kinoa
Glutensiz beslenme programlarının vazgeçilmezi olan kinoa, verdiği tokluk hissi ve yüksek faydalı içeriğiyle günden güne daha fazla popülerlik kazanıyor. Özellikle son yıllarda beslenmesine özen gösteren pek çok kişinin tercih ettiği bu besine dair, siz neler biliyorsunuz?
Mesela, tariflerinizde bulgur yerine beyaz kinoa kullanabileceğinizi biliyor muydunuz? Beyaz kinoa yumuşak tadı ve hızlı pişme süresinden dolayı en çok tüketilen kinoa çeşitleri arasında yer alıyor. Peki, aldığınız beyaz kinoanın katkısız ve taze olduğundan nasıl emin olabilirsiniz? Wefood ise şüpheniz olmasın! Wefood Beyaz Kinoa, tüm süper tahıl çeşitlerinde olduğu gibi yüzde 100 doğallık, tazelik, kalite ve hijyen güvencesi altında!
Beyaz Kinoa Nedir?
Beyaz kinoa, pancar ve ıspanak ile aynı familyaya ait olan chenopodium quinoa adlı bir bitkinin tohumlarından oluşuyor. Yaygın kanının aksine bir tahıl çeşidi olmamakla beraber, yüksek oranda nişasta içerdiği için tam tahıllı besinlerle aynı lif değerini taşıyor. Güney Amerika mutfağında bulgurun yerini alan kinoa, tat bakımından benzerliği sayesinde Türk damak zevkine de kolayca uyum sağlıyor. Aynı zamanda bulgura nazaran daha zengin ve besleyici bileşenler barındırıyor.
Wefood Beyaz Kinoa Nasıl Yapılır?
Wefood Beyaz Kinoa, üstün bir tat deneyimi için Peru’nun birinci kalite kinoa bitkilerinden elde ediliyor. Doğal yollarla toplanan tohumlar, sadece glutensiz ürünlerin bulunduğu bantlarda ambalajlanıyor. Böylece çapraz bulaşma riski olmaksızın, ürünün doğal glutensiz içeriği tamamıyla korunuyor. İlave şeker, tatlandırıcı, koruyucu vb. hiçbir işlenmiş katkı içermeyen Wefood Beyaz Kinoa, doğal beslenme tutkunları için yüksek kaliteli bir tüketim ayrıcalığı sunuyor.
Beyaz Kinoa Faydaları ile Beslenmeye Nasıl Katkı Sağlar?
Beyaz kinoa besin değerinin zenginliği sayesinde günümüzde sadece sporcular, diyet yapanlar ve çölyak hastalarınca değil; doğal beslenmeye önem veren pek çok kişi tarafından da güvenle tüketiliyor. Ürün zengin lif içeriğinin yanı sıra vitamin, mineral, doymamış yağ ve aminoasit (proteinleri oluşturan yapı taşı) yönünden de güçlü bir kaynak niteliği taşıyor.
Kinoanın bilhassa öne çıkan özelliğini, aminoasit zengini içeriği oluşturuyor. Bu tohum çeşidi, insan vücudunun ihtiyaç duyduğu fakat kendi kendine sentezleyemediği aminoasitlerin dokuz farklı türünü içeriyor. Vücutta emilim bakımından ise aynı özelliğe sahip et ürünlerine nazaran daha hızlı çözünüyor. Bununla birlikte kolesterol de içermiyor. Böylece hem et tüketimini azaltmak isteyenler ve kolesterol hastaları hem de veganlar için ideal bir alternatif oluyor.
Beyaz Kinoa Ne İşe Yarar?
Bulgurun kullanıldığı tüm tariflerde, daha yüksek besin değerine sahip lezzetli bir seçenek sunuyor.
Lif içeriği sayesinde tüketim sonrası tokluk hissinin uzun süre devam etmesini sağlıyor.
Aminoasit ve dolayısıyla protein alımı yönünden, et ürünlerinin yerine tüketilebilecek bitkisel bir alternatif sunuyor.
Gluten içermeyen yapısı ile çölyak hastaları ve gluten hassasiyeti olanlar için güvenli karbonhidrat alımı sağlıyor.
Pişerken kazandığı su emici özellik ve hafif kremsi yapı sayesinde, çeşitli tariflerde kıvam artırma amaçlı kullanılabiliyor.
Beyaz Kinoa Nasıl Kullanılır? Tariflere Nasıl Dahil Edilebilir?
Beyaz kinoayı kısır yapımında ince bulgur yerine kullanabilirsiniz.
Çorbalara ilave ederek daha yoğun bir kıvam ve lezzet elde edebilirsiniz.
Suyu emerek bağlayıcı özellik kazanması sayesinde, yumurtasız yapacağınız hamur işlerinde yardımcı ürün olarak kullanabilirsiniz. Bu sayede kek, poğaça ya da böreklerinizi doku ve tat olarak da zenginleştirebilirsiniz.
Baskın olmayan hafif tadından dolayı, salataların besleyiciliğini artırmak için ek malzeme olarak kullanabilirsiniz.
Farklı soslarla karıştırıp çeşitli mezeler hazırlayarak, salata harici yardımcı yemekler yapabilirsiniz.
Kırmızı et, tavuk, balık gibi yemeklerin ya da sebzelerin yanında garnitür olarak sunabilirsiniz.
Beyaz Kinoa Ne Kadar Kullanılmalıdır?
Bir su bardağı kinoanın haşlanıp ideal oranda pişmesi için iki bardak su gerekiyor. Aynı ölçüdeki kinoa, piştiğinde ise üç kat büyüyerek üç su bardağı miktara ulaşıyor. Bu nedenle kinoayı, porsiyon sayısını göz önünde bulundurarak pişirmeniz gerekiyor. Ürünü ana malzeme olarak kişi sayısı kadar çay bardağı, yardımcı malzeme olarak ise planlanan porsiyon kadar tatlı kaşığı şeklinde kullanabilirsiniz. Peki, beyaz kinoa nasıl pişirilir? Şöyle ki ürün, ince bulgur gibi haşlanarak ya da pilav gibi kavrularak pişirilebiliyor. Tabii ürünü kullanmadan önce, iyice yıkayarak 15 ila 20 dakika kadar suda bekletmek ve ardından tekrar yıkamak gerekiyor.
Beyaz Kinoanın Saklama Koşulları Nedir?
Beyaz kinoa, tohum formunda olduğu için tahıl ve bakla çeşitlerinde olduğu gibi tazeliğini uzun süre boyunca koruyabiliyor. Ancak yapısını ve besin değerini koruyabilmesi adına, ürünü yüksek sıcaklık ve nemden uzak tutmak gerekiyor. Beyaz kinoayı dilerseniz kendi ambalajında dilerseniz de cam kavanoza aktararak, doğrudan ısı ve ışık almayacak şekilde -yazın tercihen buzdolabında- ağzı kapalı olarak muhafaza edebilirsiniz.
Kinoa Besin Değerleri
Beyaz Kinoa
Besin Değerleri (100 g için)
Enerji 392 kcal / 1655 kj
Yağ 4,6 g
Lif 12 g
Trans Yağ 0 g
Protein 15,6 g
Karbonhidrat 67 g
Şeker 2,7 g
Kolesterol 0 g